18-05-08

Safina sterkste in Russische finale

Dinara Safina heeft in Berlijn de WTA-titel van Ana Ivanovic overgenomen. De Russische, als zevende geplaatst in de Duitse hoofdstad, versloeg in de finale haar landgenote Elena Dementieva: 3-6 6-2 6-2.

In het Steffi Graf-stadion moest Safina enigszins op gang komen, maar nadat de eerste set naar haar opponente was gegaan schakelde de Russin een tandje bij en liep ze eenvoudig over Dementieva heen. "Het is mijn derde Tier-1-finale en met hulp van God heb ik deze gewonnen", jubelde Safina na afloop.

Het zusje van voormalig nummer één bij de mannen, Marat Safin, was tot vlak voor haar finale verdiept in de partij van haar broer. "Heeft hij gewonnen?", was dan ook haar eerste vraag. Toen de verslaggever van Eurosport bevestigend knikte, schoot Safina in de lach. "Voor het toernooi hadden we een beetje ruzie. Marat vond dat ik niet goed bezig was. Met deze toernooi-overwinning kan ik rustig tegen hem zeggen: 'Ik zit op het goede spoor'.

Safina's moeder was getuige van de toernooiwinst van haar dochter op Moederdag. "Ze mag vandaag alles kopen wat ze wil", beloofde Dinara.

safinajuich_jpg_179266d

01:01 Gepost door gepost door Kris Roman in Elena Dementieva | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |