08-01-08

Kuznetsova: 'Daag Henin uit voor nummer één'

Justine Henin is gewaarschuwd. Na Serena Williams heeft nu ook Svetlana Kuznetsova haar zinnen gezet op de eerste plaats op de ranglijst. De Russin laat daartoe alvast de Fed Cup schieten.

Shamil Tarpishchev, kapitein van het Russische Fed Cup team dat dit jaar de titel van het landenkampioenschap verdedigt, moet het zonder zijn hoogst geplaatste speelster stellen. Svetlana Kuznetsova (WTA-2) gaf aan zich op haar persoonlijke resultaten te willen focussen, en de Fed Cup past niet in dat plaatje.

"Ik ben nu nummer twee van de wereld. Dat is goed, maar het kan beter," vertelde Kuznetsova. "Ik wil graag nummer één worden." Daartoe moet ze de confrontatie aangaan met onze landgenote Justine Henin, die een enorme voorsprong heeft bijeengetennist. Dat kan enkel als ze topfit is - en Fed Cup zou te belastend zijn. Kuznetsova kende in het verleden al meer dan eens buikspierproblemen door overbelasting.

Voor de Russische is er wel nog werk aan de winkel. In 17 onderlinge confrontaties met Henin wist Kuznetsova slechts twee keer te winnen. Ze was wel één van de vier speelsters die Henin in 2007 een nederlaag wist aan te smeren - dat deed ze op het gravel van Berlijn.ten_g_kuznetsova2_275

01:46 Gepost door gepost door Kris Roman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.